Axis Capital

016

Axis by KKS Savills photographed by Tim Soar
Client
Axis Capital
Location

20 Gracechurch Street
London, EC3

Size (sq ft)
44,500 sq ft
Services
Strategy and Design

Visitor and occupier’s experience enhanced through design with dramatic urban views to be enjoyed.

The Gracechurch building views are impressive and Axis wanted to enhance the interior experience for both visitors and occupants alike, Savills Workplace & Design devised a space planning strategy to enhance vistas towards Canary Wharf and the London Eye. Reaching the 12th floor, visitors are provided with a stunning framed view of St Paul’s through curved reception glazing.

The open-plan areas have been strategically located to give the workforce panoramic views over the City skyline. The perimeter cellular offices have floor-to-ceiling glass partitions, to maintain the 180-degree vista. The barrel vault ceiling stretches across the floor and, at the end, a bespoke bench spans the width of the floor-to-ceiling window, providing a place to stop and a strategic visual barrier to the expansive glazing. Upholstered sections provide a perch to enjoy the spectacular London view and an informal meeting space.

The only fully enclosed spaces are designed to offer a new perception of an existing view, for example, the staff dining area door frames a view of St Paul’s, providing a different perspective to that given on the open-plan floors. As part of the enhanced visitor experience, and to not to detract from the user’s own experience, two dedicated meeting rooms, a 12-seat boardroom, and 6-seat meeting room are located in the narrower depth of floorplate with dramatic, urban views.

Colour palette and materials evolved from those at the Plantation Place HQ, from the limestone flooring in the reception to the light timber of the door frames that float within the cellular office partitions.

Axis by KKS Savills photographed by Tim Soar
Axis by KKS Savills photographed by Tim Soar
Axis by KKS Savills photographed by Tim Soar
Opening quote (Mobile)

It’s such a bright and interesting space – a real presence showcasing our brand. Everyone seems happier, with a positive attitude – the environment promotes more collaboration and offers a wide variety of places to meet & work. It’s more fun!

Closing quote (Mobile)

Mark Gregory

CEO

Related Projects

All Projects