Confidential Financial Client

019

Family Room in Office Workspace photographed by James Robinson
Client
Confidential
Location

Mayfair, London

Size (sq ft)
3,700
Services
Strategy, Design and Delivery

Interpreting the striking remnants of the part-Victorian building to create a unified and distinctive environment to welcome both the business’ private clients and staff.

With the end of their lease approaching, the business was keen to move to a new environment which would be beneficial to their team spirit as well as improve collaboration and cohesion. In their previous office – a converted townhouse – the business had struggled with a highly cellularised environment with teams divided across different floors.

The search for a single floorplate in Mayfair led to a modern office block which had recently been refurbished. Capable of accommodating their entire team and with access to a private patio, the floorplate had also the unusual characteristic of including a Grade 2 listed Victorian room, with ornate plasterwork and marble-clad walls. This room would form the inspiration behind the overall design for the new office.

To avoid directly replicating Victorian architecture while creating a softer, layered look, the colours of the various marbles and small architectural features carry through across the floor. This adds a touch of historical character and gives the office a unified aesthetic. Respecting a key project driver to give equal importance to staff and clients, in line with the business’ family-oriented nature, this emphasises the absence of spatial hierarchy, connecting the client-facing rooms seamlessly with the workspace.

Opening quote (Mobile)

We are very proud of our new space and the project was an absolute delight – we had lots of fun along the way. I would be happy to act as reference for Savills Workplace & Design should the need ever arise.

Closing quote (Mobile)

Roelof Botha​​​​

Managing Director

Related Projects

All Projects